Segíthetünk? 2017-06-09T10:17:16+00:00

Keresse kollégánkat telefonon: +36-20/45-45-142

Kérdéseivel, információkért forduljon szakemberünkhöz az info@invitro.hu mail címen.

TOP 10 kérdés

  1. Az ANTIVAKARIN krémet használhatják gyerekek bőrére is?

Természetesen használhatják. Kifejezetten ajánlott gyermekeknek is. Figyeljünk, hogy szembe, nyálkahártyába ne kerüljön. Amennyiben bekerült, bő vízzel mossuk ki.

  1. A kígyóméreg nem káros a szervezetünknek?

Bőrön keresztül nyugodtan alkalmazhatjuk. Kifejezetten hatásos mozgásszervi panaszokra. Figyeljünk oda rá, hogy ne kerüljön szembe, szájba!

  1. A méhméreg jótékony hatással bír a reumára?

A méhméreg bizonyítottan hatékony a reumatikus betegségek kezelésére, ízületi gyulladásokra, vagy például csontbetegségekre. Alkalmazása javasolt például reuma, köszvény, isiász, valamint ideg,- és ízületi gyulladás esetén.

  1. Az orvosi pióca hogyan hat a visszerekre?

A pióca különösen alkalmas visszeres csomók, gyulladásos vénatágulatok, a problémás területen megjelenő kékes-lilás elszíneződések, vizenyős duzzanatok, seprűerek kezelésére.

A pióca nyálában található fehérjeszerű anyag, a hirudin véralvadásgátló, nyirokkeringést serkentő, érgörcsoldó hatású. Az élő állatokkal végzett kezeléstől sokan idegenkednek, ám szerencsére visszérkrém is tartalmazza az értékes hatóanyagot.

  1. A táplálkozás befolyásolja a vas mennyiségét szervezetünkben?

A nem megfelelő, egyoldalú táplálkozás, okozhat vérszegénységet. A vörös húsok, belsőségek, a spenót magas vastartalma nem újdonság, ám kevésbé ismert a melasz, ami szintén rendkívül gazdag vasban. A sűrű, barna szirup a cukornád és a cukorrépa feldolgozásakor keletkezik, bioboltokban könnyedén be tudjuk szerezni. A tengeri alga szintén kincset ér, hiszen jóval több vas van benne, mint például a marhahúsban.

  1. A pikkelysömör örökölhető betegség?

Igen, a pikkelysömör örökölhető betegség. Annak a valószínűsége, hogy gyermeked örökli a betegségedet nagyjából 30 %, ha a viszont a párod is pszoriázisos, akkor a valószínűség 70 %-ra nő.

  1. A vastablettát adhatjuk gyermekeknek is?

A FERROCOMP FORTE vastabletta 3 éves kortól adható kisgyermekeknek is. Ajánlott napi adagja 12 éves korig maximum napi 1 tabletta.

  1. A kígyóméreg, pióca kivonatot tartalmazó krémek használhatóak várandósság, vagy szoptatás ideje alatt?

A krém biztonságos alkalmazására vonatkozó vizsgálatok nem állnak rendelkezésre, ezért várandós anyáknak a készítmény nem ajánlott. Alkalmazás során ügyelni kell arra, hogy a szoptatott csecsemő ne kerüljön érintkezésbe a krémmel kezelt bőrfelülettel. Amennyiben gyermeket szeretne, kérdezze meg kezelőorvosát a készítmény alkalmazásáról. 

  1. Terhesség, túlsúly okozhat-e bőrkeményedést talpunkon?

Kialakulásának oka lehet a súlygyarapodás, nőknél a terhesség is. Olyan bőrfelületen jelenik meg ahol a legnagyobb terhelésnek, ingernek van kitéve. Ebben az esetben a bőrsejtek termelődése felgyorsul, és így egy elhalt hámsejtekből álló, kemény bőrréteg alakul ki. A szervezet védőgátat épít magának az erős külső hatásokkal szemben.

  1. A zöldkagyló tényleg segíthet a porcépítésben?

Igen. Különösen hatékony porcépítő, porcerősítő a tenger mélyéről. Sikereit elsősorban glülozaminoglikán tartalmának köszönheti. Artrózisos, porckopásos betegeknek, ízületi panaszok, megbetegedések, reuma esetén elsőosztályú étrendkiegészítő. Az új-zélandi tarajos zöldkagyló kivonatának rendszeres fogyasztása megteremti a fájdalommentes, könnyed mozgás élményét.